Praktisk information

Information om hur du söker till utbildningar och vad som gäller för ledighet från jobbet. Samt annan praktisk information.

Kursansökan

Du ska söka utbildningarna via den region du tillhör. Ansökan lämnas ifylld och i god tid till studiesamordnaren i din region.

Kursansökan

Du har rätt att få ledigt

Studieledighetslagen ger dig rätt till ledighet för studier. Arbetsgivaren har rätt att skjuta på ledigheten i två veckor. Det är viktigt att du i god tid begär ledighet före studiernas början. Om du är osäker på hur du begär ledighet för studier och vilka regler som gäller, kontakta studiesamordnaren i din region.

Förtroendemannalagen – FML

Om du har ett fackligt uppdrag har du rätt att vara ledig enligt FML. Vissa kurser faller under FML, arbetsgivare ska stå för förlorad arbetsförtjänst under utbildningstiden d v s du ska ha bibehållna anställningsförmåner enligt FML § 7. Det krävs att utbildningen har samband med uppdraget och den fackliga verksamheten på din arbetsplats.

Kursbekräftelse

I god tid, ca 6 veckor, före kursstart får du besked från förbundet om du blivit uttagen till kursen. Kallelse, tågbiljetter, program och ytterligare information kommer direkt hem till dig lite senare.

Avbokning

Återbud ska lämnas så snart som möjligt. Om det sker mindre än fyra veckor innan kursstart, kan avbokningsavgifter tillkomma.

Barntillsyn

Du som har extrakostnader för barntillsyn i samband med deltagande i fackliga studier kan ha rätt till ersättning. Den som utför barntillsynen ska fylla i blanketten nedan och skicka den till Fastighets tillsammans med din kursanmälan.

Ladda ned blanketten som pdf

Studiesamordnare

Region Nord
Mikael Norén 
060 - 18 00 81
E-post

Region Ost
Frida Cederborg
08-440 72 11
E-post

Region Tvärs
Slavica Nikodijevic
019 -10 93 17
E-post

Region Väst
Ivy Salaris

031-85 96 77
E-post

Region Syd
Kjelle Lundgren
0470-241 83
E-post

Mathilda Hauge
042 - 21 28 19
E-post

Studieansvarig

Studieansvarig
Peter Aronsson
Telefon: 08-696 11 59
E-post

Studieassistent
Layla Johansson
Telefon: 08-696 11 81
E-post

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: