Kolla din kontrolluppgift

Nu kan du kolla din kontrolluppgift som visar summan av de medlemsavgifter du betalat in under perioden 1 juli 2018 till och med 31 december 2018. 25 procent av den summan blir avdrag i deklarationen.

Logga in på Mina sidor och klicka på Betalningar.

Publicerad:

Från den 1 juli 2018 till och med 31 december 2018 har du som är medlem rätt att få tillbaka motsvarande 25 procent av din medlemsavgift i form av sänkt skatt. Ditt avdrag redovisas i årets deklaration, som ju gäller för 2018 års inkomster. Rätt till avdrag gäller om du totalt betalat minst 400 kronor i medlemsavgift till Fastighets under den perioden.

Så här gör du:
Logga in på Mina sidor och klicka på fliken Betalningar. Under texten om Kontrolluppgift redovisas de kontrolluppgifter som Fastighets skickat in till Skatteverket om den totala summan du betalt i medlemsavgift för perioden 1 juli – 31 december. Avdraget som redovisas i din deklaration blir 25 procent av den summan.

Direktlänk till Mina Sidor, klicka på Betalningar:

Mina sidor

Den som betalat in medlemsavgifter på minst 400 kronor under perioden 1 juli - 31 december 2018 och inte längre är medlem i Fastighets får ett brev med posten där de uppgifter som Fastighets skickat till Skatteverket finns.

Har du frågor, kontakta ditt regionkontor.

Fastighets regionkontor

Rätten till avdrag för medlemsavgiften 2019 är återigen indragen, till följd av den budget från M och KD som riksdagen röstat igenom.

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: