Förbundsmötet 2023 genomfört

Fastighets kongress, som hålls vart fjärde år, är förbundets högsta beslutande organ. Åren däremellan hålls ett förbundsmöte för att samla ombud från alla avdelningar i landet och diskutera aktuella frågor.

Publicerad:

Mötet öppnades av förbundsordförande Lemmy Mauritzon som föredrog det övergripande läget inom förbundet.

Det på­går krig, spänningar, miljöförstöring, och som fond till detta, ett marknadssamhälle som ständigt misslyckas med att möta människors behov av trygghet. Samhället sätts under allt hårdare press, med stigande inflation, matpriser och elräkningar. Även Fastighets har fått känna av hur börsens svängningar får konsekvenser för verksamheten.

Men vi har axlat det med bravur. Förtroendevalda, medlemmar och ombudsmän har anpassat sig till en mer digital verksamhet, samtidigt som vi hittar olika kreativa lösningar när behovet uppstår. En ny organisation sjösattes förra kongressen och på flera platser ser vi redan omedelbara, goda effekter.

Efter dragningen av verksamhetsberättelsen, revisionsberättelsen och ansvarsfriheten var det dags att välja några nya ledamöter i förbundsstyrelsen samt valberedningen.

Förbundsstyrelsen
Cecilia Thornell, HSB, region tvärs, ordinarie
Simon Kappelmark, Bostadsbolaget Göteborg, region väst, ersättare

Valberedningen
Stefan Gustafsson, Samhall, region väst, ordinarie
Pernilla Heljelid, COOR, region tvärs, ordinarie
Panagiotis Gadis, HSB, region ost, ersättare
Jamal Suliman, Rimab, region nord, Rimab, ersättare

Uppdaterad: