Fastighets skänker 10 000 till Turkiet

Över 40 000 människor har avlidit i den jordbävning som briserat i Turkiet och Syrien. Fastighets skänker nu 10 000 kronor till hjälparbetet via Palmecentret.
– Det är förstås en symbolisk summa. Men vi uppmanar alla svenska fackförbund att göra likadant, säger Torbjörn Jonsson, internationellt ansvarig ombudsman på Fastighets.

Publicerad:

Den kraftiga jordbävningen som drabbat sydöstra Turkiet och norra Syrien har orsakat enorm förödelse. Flera miljoner människor har förlorat sina hem och är utan skydd i vinterkylan. Det behövs stora mängder filtar, varma kläder, tält, madrasser och presenningar.

>> Vill du hjälpa? Skänk pengar till Palmecentret, Rädda barnen, Röda korset eller UNHCR.<<

Torbjörn Jonsson, internationellt ansvarig ombudsman på Fastighets, menar att pengarna spelar roll, även de symboliska summorna. 150 kronor räcker till ungefär 10 filtar, 250 kronor räcker till basvaror för en familj i en månad, 500 kronor räcker till tre månaders psykosocialt stöd för ett flertal barn. 

– 10 000 är förstås en symbolisk summa. Men vi uppmanar alla svenska fackförbund att göra likadant. Till slut blir det ett betydande bidrag, säger Jonsson.

Uppdaterad: