Fotograf: Anna Ledin Wirén

Fastighets uppmanar alla medlemmar att vaccinera sig

Du glömmer väl inte att vaccinera dig? Det är nu det gäller. Allt fler regioner inleder vaccinering av den breda allmänheten. Jag uppmanar alla som kan att boka tid. Gör det, så kan vi få slut på nedstängningar, dödsfall och sjukhusinläggning. För mig står det klart: vaccin är den enda lösningen mot covid-19, skriver Fastighets ordförande Magnus Pettersson.

Publicerad:

Människor ligger i travar på sjukhus runt om i Sverige. Någons livskamrat orkar inte andas själv och kommer att avlida utan intensivvård. En respirator frustar som om det gällde livet. Precis som för alla andra har det börjat som en hostning och slutat med att man håller på att dö.

Hemmajobbare har kunnat värja sig i högre utsträckning. Jobbar man inom fastighetsskötsel eller städ har det varit omöjligt. Därför måste vi inom Fastighets (och alla andra kontaktyrken) ta chansen så fort den kommer. Ta vaccinet! Ring och boka en tid!

Detta måste ta slut. Vi måste göra slut på helvetet. Vaccinet gör just det. Viruset får inget fäste i kroppen och man märker inte av det. Visst kommer du att vaccinera dig?

Det är ingen förkylning. Covid-19 är en plågsam upplevelse för de flesta. Många tappar luktsinnet, en del får inte tillbaka det. Andra får små proppar i lungorna. Man golvas av trötthet. Immunförsvaret kan löpa amok och orsaka permanenta skador.

Inte bara en utan flera bekanta till mig drabbades svårt och befinner sig nu i kris. Symptomen är borta men energin kom aldrig tillbaka. De beskriver det som att ha blivit påkörda av en lastbil. Så blev en hostning början på långvarig psykisk ohälsa.

Själv tog jag sprutan förra veckan, det stack till men inget mer än så. Som hjärtpatient hade jag förmodligen inte fixat covid-19. Nu är jag tryggare, och efter sista sprutan kan jag slappna av. För min egen skull, men också andras.

Nu fixar vi det här tillsammans. Boka en vaccintid så snart du kan. Ring 1177 om du är osäker på hur man gör.

Uppdaterad: