-Ger medlemmarna en andra chans att teckna en viktig försäkring, säger Fastighets ombudsman Torbjörn Jonsson.

Folksam tar bort hälsodeklaration

Folksam tar bort hälsodeklaration för Fastighets medlemmar.

- Medlemmarna får nu en andra chans att teckna en viktig försäkring, säger Torbjörn Jonsson, ombudsman i Fastighets

Publicerad:

När du ska teckna personförsäkringar är det vanligt att du behöver fylla i en hälsodeklaration för att visa att du är frisk innan du får teckna försäkringen.

Som medlem i Fastighet finns sedan tidigare förmånen att kunna teckna Sjuk- och efterlevandeförsäkring i Folksam utan att behöva fylla i en hälsodeklaration i samband med att du går med i Fastighets.

Från och med 1 januari har du som medlem i Fastighets möjlighet att teckna försäkringen utan att först behöva fylla i en hälsodeklaration även om du missade att teckna försäkringen när du gick med i förbundet.

-Vi ser positivt på möjligheterna för våra medlemmar att få en andra chans att teckna en viktig försäkring, säger Fastighets försäkringsansvarige ombudsman, Torbjörn Jonsson.

-Vi har även genomfört beslutet vi tog vid 2018 års kongress att höja slutåldern för Sjuk- och efterlevandeförsäkringen till 67 år. Nu ska vi göra allt för att genomföra det andra beslutet vi tog på kongressen om Sjuk- och efterlevandeförsäkringen, att ta bort de särskilda kvalifikationsreglerna för våra medlemmar som har lönebidrag och liknande anpassade anställningar, säger Torbjörn Jonsson.

Sjukdom eller ett olycksfall kan drabba vem som helst. En kortvarig sjukskrivning kanske inte påverkar ekonomin så mycket, men om sjukskrivningen blir långvarig kan det bli mer kännbart. Därför har Fastighets i samarbete med Folksam tagit fram ett bra medlemspris på Sjuk-och efterlevandeförsäkring.

Läs mer här och teckna försäkringen 

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: