Munter stämning på LO:s representantskap efter att LO-ordförande hållit sitt tal. Från vänster Gabriella Lavecchia, Seko och Magnus Petterson, ordförande samt Gun-Britt Karlsson, LO, sekreterare.

Fotograf: Janne Sparrman

Kålles beröm till Fastighets

Fastighets i Stockholm fick mycket beröm av LO-ordförande Karl-Petter Thorwaldsson, "Kålle", på LOs representantskap.

Publicerad:

När LO:s förbund samlades till representantkap i ABF-huset i Stockholm öste LO-ordförande Karl-Petter Thorwaldsson beröm över Fastighets valarbete i Stockholm.

- När jag kom dit var de lite bekymrade. De hade redan ringt 100 procent av Fastighets medlemmar i regionen. Vad skulle de göra nu? De undrade om de skulle börja ringa en gång till? Jaa, förstås och så blev det!

- Detta är bara ett exempel på hur vi i LO-förbunden gjorde ett fantastisk arbete i valrörelsens slutskede. Jag är väldigt stolt och imponerad av det viktiga folkrörelsearbete som gjorts, sa Karl-Petter Thorwaldsson i sitt tal på LOs representantskap.

- Det är när vi arbetar som folkrörelse som vi gör skillnad. Det är när vi för direkta samtal med medlemmar på arbetsplatserna som vi når resultat. Det är det enda sättet att mota de krafter som Sverigedemokraterna manar fram, sa LO-ordföranden.

Fastighets delegater i LOs representantskap: Jari Visshed, tredje förbundsordförande, Ysabel Saavedra Nilsson, Arlanda, Patrik Hellström, Västerås och Camilla Claesson, Göteborg.

Karl-Petter Thorwaldsson berättade också att frågorna om att stoppa hyvling, ta bort allmän visstid är frågor som inte går att nå fram med i det nya parlamentariska läget.

- Alla LO-förbunds medlemmar ska kunna leva på sin lön. Så är det inte nu, vi har skyldighet att gå vidare själva. Vi måste kunna enas om att i nästa avtalsrörelse gå fram hårdare med dessa maktfrågor, sa han.

LOs representantskap leddes av Gabriella Lavecchia från Seko och Magnus Pettersson, Fastighets.

Ett uttalande mot den finska regeringens planer på att försämra anställningstryggheten i landet antogs:

" Uttalande av LOs representantskap 24 oktober 2018
Vi känner djup oro över den finska reeringens planer på att försämra anställningstryggheten för landets löntagare. Regeringens förslag innebär en kraftigt ökad otrygghet för hundratusentals löntagare på den finska arbetsmarknaden.

Vi uttrycker därför vår starka solidaritet med den finska fackföreningsrörelsen och de som nu har tvingats gå ut i strejk för att försvara sin trygghet och sina rättigheter på jobbet" 

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: