ISS Städare hos Poly Peptide i Limhamn, Malmö fick besök av sin förbundsordförande. Fr vänster: Nikolina Dimovska, Visar Pllana, Håkan Billgren, Magnus Pettersson, Karin Michelov och Sergio Laguna.

Fotograf: Janne Sparrman

ISS städare i Limhamn

Risken för politiska förslag som sänker lönerna, branschvanetilläggen och arbetstidsprincipen diskuterades när förbundsordförande Magnus Pettersson kom till fikabordet i Limhamn.

Publicerad:

Vid förmiddagsfiket för ISS städare på företaget Poly Peptide i Limhamn i Malmö kom också dagsaktuella politiska frågor. Centerpartiets ledare Annie Lööf stod nyss i Almedalen på Gotland och berättade att de ska lägga förslag som kommer att påverka lönerna nedåt för många anställda.

- Deras förslag om att politiskt bestämma om att ha lägre ingångslöner för att "det ska bli lättare" att få jobb innebär ingångslöner på 17 000. Det betyder i klartext att ni som sitter här drabbas, sa Emil Isenheim.

- Det är alla anställda och medlemmar i serviceförbunden som drabbas. Helt förödande förslag. Skulle de få bestämma om lägre ingångslöner för en viss grupp kommer det att påverka alla anställda. Det blir press nedåt för alls löner, sa förbundsordförande Magnus Pettersson.

Att det blir 25 procents lägre medlemsavgift för alla medlemmar i Fastighets från 1 juli diskuterades också. Pengarna kommer som avdrag i deklarationen nästa år.

- Det här är bra, men ska vi få behålla detta krävs också att det inte blir fel resultat i valet 9 september. De borgerliga har tagit bort detta förra gången de hade makten, sa Sergio Laguna, nyligebn avgången ordförande för ISS Malmö, som också deltog på mötet.

ISS Malmös nye ordförande är Visar Pllana som lyfte frågorna om kollektivavtalets branschvanetillägg och att så många medlemmar har problem med att hinna alla sina städområden inom åtta timmar.

Visar Pllana är ny ordförande för Fastighets klubb på ISS i Malmö. Han hade bjudit in förbundsordförande Magnus Pettersson och förbundets ungdomsansvarige Emil Isenheim till fikabordet på sin arbetsplats Poly Peptide i Limhamn.

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: