Rapport från UNI Youth

Fastighets representanter Emil Isenheim och Frida Cederborg deltog nyligen på UNI Youth kongress i Finland.

Här är en kort rapport från dem.

Publicerad:

"Vi har haft möjligheten att nätverka med unga fackligt förtroendevalda från hela EU. Vi har knutit band med våra nordiska vänner som är otroligt viktigt för framtiden.

Bland annat fick vi lyssna till en tjejs erfarenheter från England där arbetare är rädda för sina chefer. Vi fick hör att det till och med skedde en förlossning på en toa av skräck för chefer. Under dagarna blev de kroppsscannade varje gång de kom eller gick från jobbet. Deras chanser är att nå stor framgång medialt för att stoppa detta, men det är lång kamp kvar.

Alla deltagare fick uppgiften att jobba för att sprida kunskapen om UNI Youth i våra organisationer och unga förtroendevalda. Men vi måste säga i samma andetag att vi ser det måste ske en förändring för att effektivisera och göra de unga fackligt förtroendevalda i UNI Youth till en respekterad ungdomsgrupp i EU. Vi vill se en levande verksamhet där man samarbetar över landsgränserna och gör det omöjliga möjligt.

För oss unga Fastighets innebär det budskapet att vi lägger all vår energi för att få igång den facklig verksamhet i våra klubbar och avdelningar."

Tack, hoppas vi syns ute på golvet// Emil och Frida

UNI Youth är en del av UNI, som är den fackföreningsinternational som Fastighetsanställdas Förbund är ansluten till.

UNI Youth

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: