Uppgörelse för städarna - stridsåtgärder återkallas

Avtal klart för Almega Servicentreprenad. 590 kronor mer i månaden.

Krontalsmärket i LO:s och Svenskt Näringslivs rekommendation höll.

Publicerad:

Fastighetsanställdas Förbund och Seko har, efter långa förhandlingar och medling sagt ja till medlarnas hemställan för avtalsområdet Almega Serviceentreprenad.

Uppgörelsen innebär att städarna får 590 kronor mer i månaden och att avtalets lägstalön höjs med samma summa. Avtalet gäller 2016-06-01 - 2017-05-31.

- Vi har till slut fått ett avtal i enlighet med den rekommendation som LO och Svenskt Näringsliv gjort efter sedvanliga förhandlingar, säger Fastighets tredje förbundsordförande Jari Visshed och Sekos avtalssekreterare Valle Karlsson.

- Vi har hela tiden jobbat för att följa krontalsmärket för våra städare. Vi blev tvungna att varsla om stridsåtgärder för att få till stånd ett avtal som följer det. Det är förstås tillfredsställande att vi nu lyckats och jag vill tacka alla medlemmar och förtroendevalda som visat vår styrka, säger Jari Visshed, Fastighets.

I uppgörelsen ingår att parterna ska sätta sig ner och titta på hur användandet av hyvling, arbetstidsminskning för tillsvidareanställda, gjorts på avtalsområdet i syfte att kunna hantera frågan i kommande avtalsförhandlingar.

Uppgörelsen innebär att alla varslade stridsåtgärder dras tillbaka.

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: