Med röstsiffrorna 259 mot 139 avvisade kongressen ett försök att ta frågan till redaktionsutskottet och sedan beslutade kongressen i enlighet med Fastighets med fleras motion.

Allmän visstid bort ur LAS

LO-kongressen har röstat för att allmän visstid ska tas bort ur LAS

Publicerad:

Beslutet som togs på lördagen är en seger för våra medlemmar. Det säger ordförandena i Fastighets, Handels, Kommunal, Hotell- och restaurangfacket samt Seko

På lördagen beslutade LOs kongress att LO ska verka för att anställningsformen allmän visstid tas bort ur LAS.

– Att LO nu ska jobba aktivt för att allmän visstid tas bort är ett viktigt steg mot en tryggare arbetsmarknad för våra medlemmar, säger samtliga förbundsordföranden i ett gemensamt uttalande.

– Allmän visstid är en anställningsform som skapades av politiker. Därför behöver politikerna också ändra lagen. Med dagens lag ligger alltför mycket makt hos arbetsgivaren.

"LO ska verka för att det ska krävas o bjektiva skäl för tidsbegränsade anställningar, vilket förutsätter att allmän vistid tas bort ur LAS."

Det var kravet som vann LO-kongressens bifallsbeslut. Motionen skrevs av Fastighetsanställdas Förbund, Handelsanställdas Förbund, Hotell- och Restaurangfacket, Kommunalarbetarförbundet och Seko.

 

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: