Nytt avtal med Folkets Hus & Parker

Fastighetsanställdas Förbund har tecknat ett nytt kollektivavtal med KFO om Folkets Hus & Parker. Lönerna höjs totalt 5,4% från 1 november 2020 fram till 31 mars 2023. Krontalshöjningen första revisionen blir 768 kr och därefter 620 kr. Totalt 1388 kr. Avtalet är en låglönesatsning och inom ramen för LO-samordningen.

Publicerad:

Avtalet med KFO Folkets Hus & Parker är nu signerat och gäller till 2023. Förutom löneökningar innehåller det en låglönesatsning, där alla under snittlönen får en högre procenthöjning.
– Jag är jätteglad att vi kunde nå en överenskommelse med motparten. Vi vet att det varit tufft för Folkets Hus under pandemin. Nu fick vi ett bra avtal och dessutom en låglönesatsning, säger Joakim Oscarsson, vald avtalssekreterare och tredje förbundsordförande.

I det nya kollektivavtalet har skrivningar införts för att få bort missbruket av korttidsanställningar, även om det inte är så vanligt inom Folkets Hus-rörelsen.
– Om en arbetsgivare konsekvent och uppenbart frångår kollektivavtalets principer genom att till exempel stapla korttidsanställningar, kan vi nu säga stopp på central nivå. Det händer inte ofta men det känns bra att vi fick in det ändå, avslutar Joakim Oscarsson.

Uppdaterad: