Tre slåss om titeln Årets Städföretag 2019

ISS Facility Services, Sesab Service i Malmö och Småländska Städ, Jönköping, är finalisterna i Årets Städföretag 2019.

Vinnaren presenteras på Stora Städbranschdagen i Stockholm den 10 oktober.

Publicerad:

En jury bestående av representanter från Almega Städföretagen, Fastighets och Kommunal har valt ut tre företag som, enligt priskriterierna, ska vara ett föredöme i branschen gällande bland annat arbetsmiljö och fackliga relationer.

- Genom att lyfta fram goda exempel i branschen hoppas vi kunna höja kvaliteten och anseendet för branschen, säger Ari Kouvonen, näringspolitisk chef på Almega Städföretagen.

Priset Årets Städföretag är ett samarbete mellan arbetsgivare och fackförbund,  Almega Städföretagen, Fastighetsanställdas Förbund och Kommunalarbetareförbundet.

- Det har varit ett spännande arbete att gå igenom nomineringarna. Priset är viktigt, inte minst för att det är arbetsmarknadens parter tillsammans som står bakom priset, säger Magnus Pettersson, ordförande i Fastighetsanställdas Förbund och medlem i juryn.

- Vår förhoppning är att priset ska leda till att fler företag vill auktorisera sig, det är bra för våra medlemmar, säger Lars Fischer, gruppchef med ansvar för städföretag på Kommunal.

Sammanlagt 12 företag var föreslagna till Årets Städföretag 2019. Förra året vann Norrlands Miljövård titeln Årets Städföretag.

Årets Städföretag måste vara ett Auktoriserat Serviceföretag. Det vill säga vara auktoriserat av parternas gemensamma auktorisationsnämnd. Juryn utser ett städföretag som på olika sätt utmärkt sig som ett föredöme i branschen. Juryn gör en helhetsbedömning där följande kriterier har särskild betydelse:
• Arbetsmiljöarbetet
• Miljöarbetet
• Kvalitet och kompetensutveckling av personalen, exempelvis genom SRY:s yrkesbevis
• Välordnad och god ekonomi
• Goda fackliga relationer, god personalpolitik samt ordning och reda arbetsrättsligt

Mer information om Årets Städföretag 2019: 
Ari Kouvonen, Almega Serviceföretagen,  
072-717 69 36 ari.kouvonen@almega.se

Magnus Pettersson, Fastighetsanställdas Förbund
08- 696 11 63 magnus.pettersson@fastighets.se

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: