- Fastighets kommer självklart att hjälpa medlemmar att få de pensionspengar de har rätt till, säger Ewa Edström, ombudsman.

Mer än 30 miljoner i saknade pensionspremier

Fastighets kollar hur arbetsgivarna sköter inbetalningarna av avtalspensioner.

Hittills, efter två veckor, har mer än 30 miljoner kronor i icke inbetalda pensionspengar upptäckts.

Publicerad:

Det är alarmerande resultat när Fastighets börjat kontrollera hur arbetsgivarna sköter inbetalningarna av premier till medlemmarnas avtalspensioner.

- Arbetet har hittills pågått i drygt två veckor och av de företag som kontrollerats har vi upptäckt sig att det saknas över 30 miljoner kronor i icke inbetalda pensionspremier, säger Ewa Edström ombudsman Fastighets.

Flera bolag har skulder på många miljoner till sina anställda och med så stora belopp.

- Det är svårt att tro att det skulle bero på slarv. Här kan vi anta att det rör sig om medveten stöld av de anställdas pensionspengar från arbetsgivarens sida. I Fastighets kommer vi självklart att hjälpa våra medlemmar att få de pensionspengar de har rätt till, säger Ewa Edström.

Är du orolig för att din arbetsgivare inte betalar in rätt pension till dig? Du kan själv göra en enkel kontroll på www.fora.se /mina sidor.

Där ser du hur vilken inkomst din arbetsgivare rapporterat in för dig och vad som är inbetalt. Jämför med din deklaration. Om siffrorna inte stämmer bör du kontakta ditt regionala Fastighetskontor för hjälp.

Fastighets regionkontor

Inte med i Fastighets ännu? Klicka på länken nedanför och bli medlem i dag!

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: