Pappers ordförande Matts Jutterström har avlidit.

Matts Jutterström till minne

Pappers ordförande Matts Jutterström har avlidit, 58 år.

- Han har gjort ett fantastiskt arbete i arbetarrörelsens tjänst, säger Magnus Pettersson, Fastighets ordförande.

Publicerad:

Pappers ordförande Matts Jutterström avled på lördagen 11 maj. 
- Min gode vän och kollega Matts Jutterström har gått bort alldeles för tidigt. Pappers ordförande har gjort ett fantastiskt arbete i arbetarrörelsens tjänst. Alla tankar till din familj. Vila i frid Jutte, säger Fastighets förbundsordförande Magnus Pettersson.

På Pappers hemsida skriver de till Matts Jutterströms minne:

"Det är med stor sorg vi vill meddela att Pappers ordförande Matts Jutterström har avlidit. efter en tids sjukdom.

Matts föddes i en arbetarfamilj i Hälsingland och som 17 åring klev han in på Iggesunds bruk där han jobbade fram till han blev anställd på Pappers förbundskontor. Han blev tidigt fackligt aktiv på bruket och 1997 blev han vald till ordförande i avdelning 15, Iggesund.

Efter 9 år som ordförande på bruket blev han 2004 anställd som förhandlingsombudsman på förbundskontoret och efter några år i Stockholm blev han också utsedd till avtalsansvarig,. Matts blev vald till ordförande på kongressen 2014 och fick förnyat förtroende av en enhällig kongress förra året.

Matts, eller Jutte som många kallade honom var en omtyckt kollega, lojal kamrat och kär vän, det var lätt att tycka om Matts och det var många som gjorde det, i förbundet, inom LO och de han mötte i sin roll som företrädare för Pappers.

Med sitt stora röda hjärta satte han alltid medlemmarna i första rummet och varje dag stod han upp för solidaritet, frihet, rättvisa och alla människors lika värde. Han hade en outtröttlig förmåga att samla, bilda och entusiasmera människor. Det vet alla som har hört Matts oblygt och med emfas framföra sina ideologiska brandtal så fort han gavs tillfälle.

Från mörkret stiga vi mot ljuset skulle Matts själv ha sagt och vi vet att din kamp kommer att gå vidare. Vi lovar att bära med oss minnet av dig och din gärning mot nya segrar.
Matts blev 58 år och han kommer att lämna ett stort hål av saknad bakom sig. Våra tankar går idag till Matts familj, hans nära och kära."

Uppdaterad: