Fotograf: Anna Ledin Wirén

Billigare att vara med i Fastighets

Från den 1 juli 2018 är det billigare för dig att vara med i Fastighets och påverka på din arbetsplats.

Du som är medlem får automatiskt tillbaka motsvarande 25 procent av din medlemsavgift i form av sänkt skatt vid nästa deklaration

Publicerad:

Från den 1 juli 2018 är det billigare för dig att vara med i Fastighets och påverka på din arbetsplats. Du som är medlem får automatiskt tillbaka motsvarande 25 procent av din medlemsavgift i form av sänkt skatt vid nästa deklaration. Rätt till avdrag gäller om du totalt betalar minst 400 kronor i fackavgift under ett år.

Kontrolluppgift till Skatteverket
De nya reglerna började gälla 1 juli 2018. Du kommer alltså se detta först på 2019 års deklaration.

Fastighets kommer i början av varje år skicka uppgifter om vad du betalat i medlemsavgift året innan till Skatteverket. Vill du ha skatteavdraget och betala mindre i fackavgift behöver du alltså inte göra någonting.

Vill du däremot inte att Fastighets ska skicka dina uppgifter till Skatteverket behöver du meddela oss detta senast 15 januari 2019 via särskilt formulär på Mina sidor.
Då får du inget avdrag.
Har du frågor, maila oss: forbundskontoret@fastighets.se

Så fungerar skatteavdraget
1. Som medlem betalar du medlemsavgift, genom löneavdrag, faktura eller autogiro.
2. Från 1 februari kan du gå in på Mina sidor på www.fastighets.se och se den kontrolluppgift som skickas till Skatteverket. https://www.fastighets.se/mina-sidor/
3. Avdraget på 25 procent görs med automatik i deklarationen nästkommande år. Du får tillbaka 25 procent av betalad medlemsavgift i Fastighets i form av sänkt skatt.

 

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: