Ilija Bozhinov, Fastighets Hisings Backa, skapar valaffischer tillsammans med andra unga fackliga på Ungforum.

Möten som skapar nytt

Möten med andra unga fackligt aktiva. Möten som skapar nya idéer och nya aktiviteter i egen verksamhet.

Det är kanske det viktigaste intrycken för Fastighets deltagare på LO:s ungforum 2017.

Publicerad:

- Jag är mycket imponerad över vårt deltagande och våra deltagare från fastighets på Ungforum 2017. Det har visat kunskap och stort intresse, säger Emil Isenheim, Uddevalla, Fastighets ungdomssamordnare.

- Just att få träffa andra unga fackligt aktiva i LO-familjen och se vad vi kan göra. Både tillsammans men också, framförallt, vad vi kan lära och stötta varandra till att göra i vår egen verksamhet i Fastighets är nog det bästa med Ungforum, säger han.

Kontakterna och alla möten är jätteviktiga. Det säger också Tony Karlsson från Örebro. 

- Det hade gärna fått vara ett lugnare tempo mellan aktiviteterna. Jag hade gärna haft ännu mer tid att lära känna fler och få fler nya kontakter och intryck. Det går alltid att minska jäktigheten, säger han.

- Jag visste inte alls vad Ungforum var innan jag kom hit. Det är ju jättebra att få träffa alla andra från andra förbund och vårt eget. Så mycket nya intryck och så mycket erfarenhet jag fått möta, säger Mina Hanna, Vällingby.

 

Maria Höglund, Handels, facklig hjälte 2017.

Fotograf: Janne Sparrman

Maria Lövgren, Handels, Malmö blev årets fackliga hjälte.

- Ensam är inte stark. Det här är jättestort, sa Maria Lövgren i sitt tacktal.

Juryns motivering till utnämningen:

"Maria kämpar för varje medlem i den stressiga arbetsmiljö som handeln ofta är. Hon är en av de som startade den första fackklubben på Zara i Malmö. Hon är tryggheten och styrkan på arbetsplatsen, backar aldrig undan och tar alltid kampen mot en stark arbetsgivare.

Maria är en omtänksam, driven och ödmjuk facklig företrädare. Hon är en sann kamrat, hon står upp för allas lika värde och rätt och hon är en oerhört stor inspirationskälla bland sina kollegor och kamrater."

Fotograf: Janne Sparrman

Träff med Fastighets ledning.

På torsdagen mötte Fastighets deltagare även förbundsordförande och andre förbundsordförande för två timmars samtal om olika frågor. Från vänster: Mina Hanna, Vällingby, Ilija Bozhinov, Hisings Backa, Yvonne Nygårds andre förbundsordförande, Magnus Pettersson, förbundsordförande, Emil Isenheim, ungdomssamordnare, Uddevalla, Tony Karlsson, Örebro, Kim Talvitie, Västerås och Tobias Högdahl Karlsson, Karlstad.

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: