Nytt försök med avdelningsmöte i Varberg

Kallelserna till avdelningsmötet i Varberg i måndags försvann hos Postnord. Nu har breven börjat komma.

- Det blev heltokigt. Vi ställde in mötet. Vi hälsar alla välkomna till årsmötet i februari istället, säger Marie-Louise Olsson.

Publicerad:

I måndags den 28 november skulle Fastighets avdelning i Varberg ha sitt nomineringsmöte och medlemsutbildning på ABF, Brunnebergsvägen. Men kallelserna till alla medlemmar försvann hos Postnord. Ingen blev kallad till möte förrän i går onsdag, då kallelserna började dyka upp i brevlådorna.

- Det blev heltokigt. Jag har svarat i telefonen hela dagen i går och i dag när undrande medlemmar hört av sig. Vi ställde in mötet i måndags och istället satsar vi på att ha ett riktigt fint och bra årsmöte i februari, säger Marie-Louise Olsson, sekreterare i avdelningen.

Medlemsutbildningen ska de försöka genomföra under januari. Både till medlemsutbildningen och årsmötet ska avdelningen återigen försöka kalla via post i brevlådorna, så kallad snigelpost. De ska också skicka ut en extra försändelse via posten för att berätta om hur postförseningen drabbade avdelningsmötet.

- Vi hoppas och tror att det går bättre för posten vartefter. Vi ger inte upp. Årsmötet kan ju bli något extra. Då väljs ju en ny styrelse och så väljer vi vem som ska representera medlemmarna i Varberg vid förbundets förbundsmöte och avtalsråd nästa år. Vi ska också berätta hur alla medlemmar kan lägga förslag i motioner till förbundets kongress 2018. 

Marie-Louise beklagar förstås vad som hänt med kallelsen men ser något positivt i att så många hört av sig och undrat.

- Det betyder att medlemmarna är engagerade. Det behöver vi, särskilt nu när så många behöver stöd och hjälp av varandra. Att gå med i Fastighets är ett bra sätt att börja förändra och göra något för varandra. Hjälp gärna dina arbetskamrater att ansöka om medlemskap, gör det direkt på webben. Använd länken på första sidan eller längst ner på den här sidan!

Region Väst har en egen sida för avdelningsmöten på här på Fastighets webbplats. Här är den:

Länk till avdelningsmöten i Region Väst

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: