Du behövs i politiken!

"Det blir allt viktigare att engagera sig politiskt för att främja demokrati för att möta dessa högerkrafter. Vi måste vara med och påverka politiken i rätt riktning."

Förbundsordförande Magnus Petterssons krönika i nr 10 i Fastighetsfolket.

Publicerad:

"Vi lämnar snart året 2016. Det har varit ett år av avtalsrörelse men tyvärr utan LO-samordning, med allt vad det innebär. En utebliven LO-samordning innebär ju att de avtalsområden som inte har högre löneprofil får ta stryk. I klartext att de som tjänar mindre får betala mer för att få en löneutveckling.

Nu blickar vi framåt och 2017 blir ett avtalsår då vi räknar med en LO-samordning som ger oss bättre styrka och därmed bättre resultat, utan försämringar i avtalen.

Jag känner en viss oro för den politiska utvecklingen i världen och i Sverige. Främst med tanke på Trumps erövrande av presidentmakten i USA och samtidigt Sverigedemokraternas ställning i den svenska debatten.

Det blir allt viktigare att engagera sig politiskt för att främja demokrati för att möta dessa högerkrafter. Vi måste vara med och påverka politiken i rätt riktning. I Fastighets har vi alltid haft en facklig/politisk samverkan till gagn för medlemmarna. Det ska vi fortsätta med. Tillsammans kan vi göra stor nytta."

Läs hela krönikan genom att klicka på länken nedan.

Senaste krönikan

Uppdaterad: