Fotograf: Anna Ledin Wirén

Bilda klubb på arbetsplatsen

"Det kan inte sägas för ofta: Där vi i Fastighets har en klubb fungerar vi som fackförening bäst."

Magnus Petterssons senaste krönika i Fastighetsfolket nr 3 2019:

Jag besökte flera arbetsplatser och årsmöten i avdelningar och klubbar i februari. Det är alltid en bra känsla att få möta alla direkt.

En eftermiddag klev jag till exempel in hos våra medlemmar på HSB i Björkekärr i Göteborg. Vi möttes runt borden i fikarummet. En arbetsplats där våra medlemmar är vana att möta alla människor som bor i de fastigheter, som är medlemmarnas riktiga arbetsplats. Ofta uppskattade möten. Vi vet, från gjorda undersökningar, att just kompetensen att möta de boende och lösa alla olika frågor som finns är fastighetsskötarnas starka kort.

Det kan inte sägas för ofta: Där vi i Fastighets har en klubb fungerar vi som fackförening bäst. Då uppstår de bästa mötena mellan arbetsgivare och anställda. Väldigt viktigt för trivseln och arbetsglädjen. Därför vill jag säga till er som ännu inte bildat en klubb på er arbetsplats att prata ihop er och bestäm er för att dra i gång klubben. På våra regionkontor finns hjälp att få, särskilt i denna fråga!

På mötet i Björkekärr och andra möten har jag tagit upp hur farlig januariöverenskommelsen om regeringsmakten kan bli för arbetare och särskilt för kvinnor i arbetaryrken.

Försämringar i arbetsrätten gör att de med de sämsta lönerna blir utsatta för ännu mer godtycke från arbetsgivaren.

Vi har mycket att kämpa med även detta år, 2019. Men vi kan fortfarande påverka och ändra till det bättre. Att tillsammans i en fackförening mötas och driva frågor är
bevisat ett mycket bra sätt. Facklig framgång börjar så, gärna med att bilda klubb på din arbetsplats också.

Men vi behöver bli bättre på att jobba tillsammans fackligt på arbetsplatserna för att vinna framgång. Jag kommer gärna till din arbetsplats, hör bara av er. Det finns förresten en ruta här på förbundets hemsida bara för att boka arbetsplatsbesök. Använd den.

Magnus Pettersson, förbundsordförande

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: