Därför ska du kryssa vårt fackliga namn i EU-valet

Förbundsordförande Magnus Petterssons krönika i Fastighetsfolket nr 2 2019.

"Jag uppmanar alla att göra som jag, kryssa Johan Danielsson på Socialdemokraternas lista i EU-valet den 26 maj."

I slutet av maj i år är det dags att välja ledamöter till EU-parlamentet. Äntligen har vi fått ett fackligt namn att rösta på, Johan Danielsson.

Han står som andranamn på Socialdemokraternas lista och är den som länge och ihärdigt jobbat för att svenska kollektivavtal ska gälla för alla på svensk arbetsmarknad.

Vi i Fastighets, de övriga förbunden inom 6F och Transport stödde honom redan i förra EU-valet, 2014. Vår kampanj samlade hela 32 000 kryss, vilket gjorde honom till en av dem som blev mest kryssade för Socialdemokraterna, även om det inte räckte till att bli invald den gången.

Det är tydligt att Johan Danielsson är mycket uppskattad bland förbundens medlemmar. Han kan verkligen våra frågor, han brinner för dem.

Det är självklart att sluta upp bakom honom igen. Med den stentuffa konkurrensen många medlemmar utsätts för är det viktigt att det finns någon i Bryssel som förstår arbetarnas vardag.

Jag uppmanar alla att göra som jag, kryssa Johan Danielsson på Socialdemokraternas lista i EU-valet den 26 maj.

Nu har nästan alla avdelningar i Fastighets haft sitt årsmöte och valt kongressombud. Varje avdelning har ett grundmandat och rätt till ett ombud. Men det finns ytterligare kongressombud att fördela, enligt beslut på kongressen i fjol.

I min förra krönika skrev jag att det hänger på hur många medlemmar som avdelningen värvar för att tilldelas ytterligare ombud.

Nu har förbundsstyrelsen fördelat ut ytterligare 39 ombud på avdelningarna. Fördelningen bygger på medlemsantalet vid årsskiftet.

Magnus Pettersson, förbundsordförande

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: