Fotograf: Anna Ledin Wirén

Vi måste höja våra röster inför valet

...."vi röstar om framtiden för fackföreningsrörelsen, för tro mig - vi kommer bli utmanade."

Förbundsordförande Magnus Pettersson i ny krönika inför valdagen 9 september.

"Jag vill önska alla välkomna tillbaka efter semestern och hoppas att alla haft en
avkopplande ledighet.

Den här krönikan handlar om det viktigaste, valet den 9 september.

I flera av både våra och övriga LO-förbunds branscher är otrygga anställningar i dag normen. De fungerar inte. Allmän visstid, delade turer, påtvingad deltid, smsanställningar, hyvling, alla är otyg som politiken kan stoppa eller släppa lös ännu mer.

Det är viktigt att arbetsmarknadens parter gör något åt de otrygga anställningarna, men det skadar inte att även politiken tar sitt ansvar och återställer anställningstryggheten.

Vi står nu inför ett ödesval. Med borgerlig politik blir det inte bättre, det blir värre. Varken Jimmie Åkesson eller Ulf Kristersson är intresserad av en offentligt styrd och finansierad
välfärd. De bryr sig inte om att marknaden styr bostadsbyggandet och de har visat att de har en tydlig agenda för att fortsätta försvaga Las, återigen skrota Arbetslivsinstitutet och återigen avskaffa avdragsrätten för fackavgiften.

Vi ska inte sitta still och vara oroliga. Vi kan alla vara med och vinna. Oavsett om det politiska läget är osäkert eller inte så måste vi fokusera på vad som är viktigt. Den 9 september röstar vi om Sveriges framtid. Vi röstar om välfärden ska förstärkas eller försvagas. Vi röstar om den kollektiva kraften i samhället är starkare än den individuella. Och vi röstar om framtiden för fackföreningsrörelsen, för tro mig – vi kommer bli utmanade.

Våra röster måste höras inför detta val. Alla kan bidra. I Fastighets och inom 6F kommer många fackligt aktiva att vara ute och prata om det viktiga valet för oss arbetare. På arbetsplatser, på gator och torg. Jag är en av dem.

Det viktigaste kan var och en av oss i Fastighets göra; prata politik på jobbet. Vid fikat, i lunchrummet, på varje plats där det finns möjlighet. Många måste få chansen att höra en arbetskamrat samtala om politik. Då gör vi störst skillnad."
Magnus Pettersson
Förbundsordförande, Fastighets

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: