Fastighetsfolket nr 7 2016 har nytt utseende

Målet är att skapa en starkare röst

Vi har fattat beslut om att påbörja en utredning om att bilda ett nytt gemensamt fackförbund för Fastighets och Sekos medlemmar.

Som ett första steg ska en arbetsgrupp titta på avgiftssystem och ekonomiska konsekvenser, utredningen ska vara klar i februari nästa år och då fattar respektive förbundsstyrelse beslut om hur processen ska gå vidare. Ett sådant här arbete får ta den tid det tar.

För våra båda förbund och alla medlemmar behöver vi hitta en framtid där vi blir en starkare röst och där vi kan ge bättre service till alla medlemmar. Den här vägen ger oss möjlighet att medverka i en process för att bilda ett nytt gemensamt förbund, i stället för att ett förbund mer eller mindre tvingas söka sig till ett annat och gå upp i det.

Inom hela LO diskuterar vi i förbunden nu hur vi kan hitta fram till en gemensam LO-samordning inför nästa års riksavtalsförhandlingar. Jag är övertygad om att vi kan enas. Men då måste alla ingående förbund bidra för att vi ska nå den enighet som stärker alla LO-förbunds medlemmars ställning i förhandlingarna.

Vi fem förbund som bildat 6F gjorde det just därför att vi vill ha ett enat och starkare LO och det har vi hela tiden med oss i diskussionerna med andra LO-förbund.

Alla Fastighets medlemmar
har fått vårt nya medlemskort, Fastighetskortet. Gå gärna in på hemsidan, www.fastighets.se. Där kan man se vilka förmåner och erbjudanden som följer med kortet.

Jag vill också passa på att påminna om våra medlemsförsäkringar. Missa inte att göra skadeanmälan. Jag har själv nyligen drabbats och höll på att missa att jag kunde få ut ersättning från en försäkring. Kolla medlemsförsäkringar under fliken Medlem på vår hemsida. Se över dina försäkringsskydd, missa inte att anmäla.

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: