Förbundsordförande Hans Öhlund. Porträttbild.

Ett aktivt förbund

För en dryg månad sedan fick vi en ny regering i Sverige. Bara några dagar efter att de blivit utsedda träffade vi ordförande i LO-förbunden de socialdemokratiska ministrarna. Det var ett inspirerande möte.

Att träffa socialdemokratiska ministrar i en regering igen känns bra. Vi träffade ministrar som vill förändra och som har planer på vad vi kan göra gemensamt i framtiden. Jag kände mig upplyft efter mötet.

Apropå upplyft, det känner jag mig fortfarande. Det är bara några dagar kvar till Fastighetsanställdas Förbunds kongress. Många medlemmar har engagerat sig genom att skriva motioner. Deras engagemang ger mig en bra känsla när jag sitter och förbereder några tal som ska hållas på kongressen.

När jag nu tittar i backspegeln och ser effekterna av förra kongressens beslut om en ny organisation ser jag många positiva resultat. Det händer många bra saker och jag kan se att många fortsätter att jobba hårt för att det ska bli ännu bättre.

Efter den förändring som gjordes 2011 har antalet förtroendevalda ökat, även bland de unga medlemmarna. Ekonomin ser också positiv ut, vi har alltså en bättre ekonomi i den nya organisa­tionen. Det här är två exempel, men det finns många fler positiva saker som händer i vårt förbund nu. Det är jag stolt över.

Jag vet att vi har haft ett medlemstapp under flera år. Men i år ser vi att vi har vänt den trenden och vi kommer att vara några fler medlemmar än förra året.

Nu när jag strax ska lämna uppdraget som förbundsordförande känns det lite vemodigt. Men det känns också positivt att lämna ordförandeskapet i


Hans Öhlund
förbundsordförande

Uppdaterad:
Kategorier: