Förbundsordförande Hans Öhlund. Porträttbild.

Byt politik

För ett par veckor sedan höll LO sin valkonferens under mottot "Byt politik". Dagarna efter såg man borgerliga ledarskribenter ondgöra sig över att LO och LO-förbund stöder Socialdemokraterna. För mig, både som person och som förbundsordförande i Fastighetsanställdas Förbund, är det mycket viktigt att vi måste få byta politik.

Sju och ett halvt år med borgerlig politik har drabbat människor hårt. De med bra inkomst och ett stadigt jobb kanske inte ser det. Men jag och många andra ser hur deras politik ökar klyftorna.

Jag ser hur unga människor har stora svårigheter att komma in på arbetsmarknaden och att få sig en bostad. Jag ser hur medlemmarna i Fastighetsanställdas Förbund far illa. Sämst är det för dem som blivit sjuka eller arbetslösa.

Vi behöver byta politik för att få en arbetslöshetskassa som är värd namnet. Vi behöver byta politik för att få ordning och reda på arbetsmarknaden. Vi behöver byta politik för att få satsningar på bostäder och infrastruktur. I 6F har vi beskrivit vad som skett med a-kassan och vad som behöver göras i en skrift som heter "Därför behövs en fungerande a-kassa". 6F-förbunden har också antagit en gemensam valplan. Läs mer på www.fastighets.se

Där hittar du också LOs politiska plattform inför valet och Socialdemokraternas och LOs program för bättre ordning och reda på svensk arbetsmarknad.

Vi behöver en regering som investerar för framtida jobb där en bra a-kassa ingår. Vi behöver också schysta arbetsvillkor och svenska kollektivavtal så vi får ordning och reda på arbetsmarknaden. Istället driver den här borgerliga regeringen en politik där skattesänkningar är viktigare än investeringar för framtiden.

Vi måste byta politik och det parti som jag vet bäst står upp för våra krav är Socialdemokraterna – partiet som fackföreningsrörelsen bildade.

Hans Öhlund
förbundsordförande

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad:
Kategorier: