Förbundsordförande Hans Öhlund. Porträttbild.

Från försa maj till EU val!

När vi nu har firat 1 maj, arbetarrörelsens högtidsdag, känns det som om vi går in i sommarperioden trots att vädret 1 maj var långtifrån sommarlikt.

Jag hade förmånen att få 1 maj-tala i Ockelbo och Gävle i år. I både Ockelbo och Gävle hade man en variant på 1 maj-tal som jag aldrig har varit med om, en från Socialdemokraterna och en från ett fackförbund. Med detta upplägg fick jag prata om de frågor som berör våra medlemmar i arbetslivet och Veronica Palm från partiet pratade mer om frågor som berör oss utanför arbetsplatserna.

Trots det kyliga vädret var det god uppslutning och humöret var på topp. Nu efter femton år i Europaparlamentet och snart åtta år i riksdagen med borgerlig politik känns det verkligen att människorna vill ha en annan politik.

När du läser det här är det bara några dagar kvar till EU-valet den 25 maj. En uppmaning till dig, jag tycker verkligen att du ska använda din röst i EU-valet.

Nästan sedan Sverige gick med i EU har det borgerliga blocket styrt. När jag ser opinionsundersökningar inför EU-valet verkar det finnas en möjlighet för det socialistiska blocket att få majoritet den här gången. Jag är övertygad om att det vore positivt för de beslut som ska fattas och som direkt påverkar vår vardag i Sverige.

I Europaparlamentsvalet kommer jag att rösta på Socialdemokraterna och jag kommer att kryssa kandidat nummer 10, Johan Danielsson.

Jag hoppas att du också går och röstar. Skulle du också tycka att en röst på Socialdemokraterna och ett kryss på kandidat nummer 10, Johan Danielsson är en bra idé, då vet jag att vi som fackliga medlemmar får en starkare ställning och en bättre vardag.

Sen kan sommaren börja ordentligt och i september är det dags för att gå till valurnorna igen.

Men det tar vi då.

Hans Öhlund
förbundsordförande

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad:
Kategorier: