Förbundsordförande Hans Öhlund. Porträttbild.

Tillsammans är vi starka!

EU-parlamentet har styrts av högerpolitik i 15 år. I valet den 25 maj tappade högerns partier rejält. Istället ökade främlingsfientliga partier kraftigt. Det är fortfarande inte klart hur parlamentet kommer att styras.

Vi kan konstatera att det gick sämre för den socialdemokratiska sidan än vad vi trott och hoppats på. Den kandidat som vi förbund i 6F (Fastighets, Byggnads, Elektrikerna, Målarna och Seko) och Transport stödde som
Socialdemokratisk kandidat, Johan Danielsson, lyckades inte bli invald. Men hans kandidatur och besök ute i landet har höjt valtemperaturen ordentligt för oss.

De första dagarna i juni hade vi kongress i vår sektor inom vår international, UNI, på Europanivå. Efter resultatet i EU-valet kändes det som att representanter från alla medlemsförbund känner oro för Europas framtid.

Vi måste få en bättre politik. Vi måste också bedriva bra fackligt arbete i alla länder och vi måste jobba tillsammans i Europa och i hela världen. Det är viktigt att komma ihåg att ingenting är starkare än dess svagaste länk. Det gäller för oss i facket och det gäller också i politiken. Vi måste arbeta tillsammans.

Nu stundar strax den högtid som vi nästan är ensamma om att fira i världen. Midsommar är nog den svenskaste av alla våra seder.

Den som inte är uppväxt med vårt midsommarfirande utan för första gången ser hur barn och vuxna hoppar runt ett träkors klätt med björklöv och sjunger små grodorna, små grodorna funderar nog. Ja, jag misstänker att de funderar på vilka gudar vi tillbeder.

Jag önskar alla en trevlig midsommar med eller utan sång och midsommarstång och sen önskar jag er också en bra, varm och skön sommar.

När de flesta av oss haft sin semester är det inte många veckor kvar till valen den 14 september. Då är det dags att gå och rösta för en bättre politik i Sverige!

Hans Öhlund
förbundsordförande

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad:
Kategorier: