Förbundsordförande Hans Öhlund. Porträttbild.

Rätt att rö(S)ta

Efter semestern är jag tillbaka i arbete igen. Jag minns vad jag tänkte vid midsommar, blir det en kall och regnig sommar? Jag som önskade värme och sol.

Min önskan om vädret slog ju faktiskt in, över förväntan!

Jag har haft fantastiska sommarveckor med både solsken och badbart vatten. Vad ännu bättre är, många andras önskningar om samma sak har också slagit in, det har varit sommarvarmt och soligt och härligt i hela landet.

Jag fick några fina seglingsveckor vid Höga Kusten i Ångermanland. Sista natthamnen på Höga Kusten blev Skagshamn, där Röda Ulvens surströmming numera läggs in.

Nu i augusti har det också varit surströmmingspremiär. Jag åt årets första surströmmingar med goda vänner hemma i båtklubben. Men jag måste erkänna en sak, jag har tillsammans med goda vänner även njutit av fjolårets strömming under sommaren. Den var minst lika god som årets.

Nu är det bara några veckor kvar till valdagen för riksdagen, kommunerna och landstingen. När jag under sommaren hört och läst om vad som händer i vår värld och ser allt odemokratiskt är jag glad att leva i ett demokratiskt land med fria val. Jag hoppas att alla förstår att vi måste nyttja vår möjlighet att gå och rösta.

Som ordförande i Fastighetsanställdas Förbund har jag verkligen sett hur många saker som har försämrats under åtta år med borgerlig regering. Det gäller bland annat arbetsmiljön ute på arbetsplatserna, den fruktansvärda arbetslösheten och det som drabbar sjukskrivna, men också hur regeringen underlättat för arbetsgivare att kringgå lagar och avtal.

Jag tycker det får vara nog nu.

Jag kommer givetvis att rösta och jag kommer att rösta på Socialdemokraterna, det parti som arbetarna startade för att få vara med i politiken.
Hans Öhlund
förbundsordförande

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad:
Kategorier: