Konferens för facklig-politiskt engagerade

Ett tvådagars forum för facklig-politiskt intresserade kommer genomföras på Rönneberga 1-2 juni.

Publicerad:

Fastighets bjuder in dig som vill vara med att påverka i förbundet till ett tvådagarsforum med intressanta föreläsare, god mat och trevligt umgänge. Häng på och lär dig vad du kan göra för att påverka din situation på jobbet och vilka frågor som är viktiga för Fastighets medlemmar i valet 2022.

Nu har du chansen att vara med och påverka vilka frågor vi ska driva då Fastighets bjuder in till träff för dig som är allmänt intresserad av fackets roll i politiken och vill vara en del i att påverka utvecklingen på svensk arbetsmarknad.

Det här är en gemensam satsning för facklig-politiskt engagerade och unga upp till 30 år där vi både kommer ha gemensamma och separata programpunkter.

Huvudfrågan är varför vi fackliga ska bry oss om politiken, och varför det spelar roll? Vad är viktigt för oss i vår vardag på arbetsplatsen, hur kan vi påverka frågor som rör arbetsmiljön, arbetsvillkoren, tryggheten på arbetet? Vad är skillnaden mellan påverkan och samverkan?

Fokus för den facklig-politiska gruppen kommer att vara våra frågor i valet i september.

Ungdomsdelen kommer ha ett fokus på hur dem ska bli en maktfaktor på arbetsmarknaden och hur man vill att framtidens arbetsmarknad ska se ut.

Du kommer även få chansen att möta politiker och träffa andra fackligt engagerade profiler så som LO:s ungdomssekreterare, Daniel Suhonen från tankesmedjan Katalys och andra.

Konferensen äger rum på Rönneberga 1-2 juni 2022.

Anmälan görs till Layla Johansson på förbundskontoret senast 2 maj genom mejl (layla.johansson@fastighets.se)

Vid frågor kontakta Sanna Wallin på förbundskontoret eller samordnaren för facklig-politisk samverkan i din region, som också är samordnare för ungdomsverksamheten.

Bekräftelse om deltagande kommer att skickas ut när anmälningstiden har gått ut.

Uppdaterad: