2021 års finalister mfl.

Fotograf: Heléne Grynfarb

Dags att nominera Årets Städföretag

Årets omgång av nomineringar till Årets Städföretag har öppnats upp. Priset har tidigare delats ut till Coor Norrlands Miljövård (2018), Sesab Service AB (2019), dedikerades till alla Sveriges städare 2020 och tilldelades Småländska Städ 2021.
– Vi hoppas på att folk tar tillfället i akt och nominerar auktoriserade städföretag som utmärkt sig särskilt, säger Lennart Mauritzon, ordförande, Fastighets.

Publicerad:

Juryn består av representanter från Almega Städföretagen, Fastighets och Kommunal som gör en bedömning av företagen som helhet, utifrån följande kriterier:

• Arbetsmiljöarbetet
• Miljöarbetet
• Kvalitet och kompetensutveckling av personalen, exempelvis genom SRY:s yrkesbevis
• Välordnad och god ekonomi
• Goda fackliga relationer, god personalpolitik samt ordning och reda arbetsrättsligt

– Det ska bli spännande att se hur många företag som nomineras i år. Förra året fick vi in 18 nomineringar, säger Lars Fischer, ombudsman, Kommunal.

Juryn kommer välja tre finalister, därefter presenteras vinnaren under Stora Städbranschdagen den 20 oktober 2022.

– Priset är till för att lyfta föredömen i städbranschen, ett sätt för oss att synliggöra god kvalitet – och på så sätt höja branschens status, säger Ari Kouvonen, näringspolitisk expert, Almega Städföretagen.

Om priset Årets Städföretag

Priset Årets Städföretag delas ut av städbranschens parter Almega Städföretagen, Fastighets och Kommunal. För att kvalificeras till priset Årets Städföretag måste företaget vara medlem hos Almega Serviceföretagen, samt vara ett Auktoriserat Serviceföretag - auktoriserat av parternas gemensamma auktorisationsnämnd. Juryn utser ett städföretag som på olika sätt utmärkt sig som ett föredöme i branschen.

Läs gärna mer om Auktorisationen på Almega Serviceföretagens hemsida.

Nomineringen är öppen fram till 1 september 2022, skicka in ditt förslag inklusive en motivering till aretsstadforetag ( at ) fastighets.se

Uppdaterad: