På bilden från vänster: Nicklas Nilsson, ombudsman, Fastighets, Lars Fischer, ombudsman, Kommunal, Vinnarna: Linda Amiri, vd, 50-femme, Lisa Wester, verksamhetschef, 50-femme, Emma Unevik, ordförande, Almega Städföretagen och Jörgen Lindqvist, Business Area Director, ISS.

Fotograf: Helene Grynfarb

50-femme vann Årets städföretag

Städföretaget 50-femme har utnämnts till Årets Städföretag 2022. Priset delades ut under Stora Städbranschdagen som anordnas av Almega Städföretagen. Årets Städföretag ges till ett föredöme i städbranschen som uppvisat god arbetsmiljö och goda fackliga relationer.

Publicerad:

Juryns motivering lyder:
En feministisk, rättvis och hållbar städfirma, som gjort som sin affärsidé att erbjuda kvinnliga anställda ”manslöner” – 50-femme betalar högre lön för sina anställda och jobbar långsiktigt med hög nöjdhet både bland kunder och medarbetare. Det är ett snabbt växande företag som utmanat hela branschen med sin lönesättningsstrategi och sitt aktiva arbete med att inspirera konkurrenter till liknande arbetsvillkor och prisnivåer.

– Att vi vunnit Årets Städföretag är ett kvitto att vi är på väg åt rätt håll. När vi startade det här bolaget så sas det att ingen vill betala så mycket för städning, och vi har lyckats motbevisa det, säger Linda Amiri, vd, 50-femme.

Samtliga tre finalister – 50-femme, Kundpartner Syd och Städpulsen – har uppfyllt kriterierna och driver sina verksamheter med stort engagemang för att lyfta branschen som helhet. Vinnaren presenterades på Stora Städbranschdagen i Stockholm den 21 oktober.

– Vi är glada över att kunna dela ut priset till en städfirma som värdesätter fackliga relationer och god personalpolitik. Med priset vill vi uppmärksamma de företag som vet att välmående personal innebär välmående affärer, säger Lennart Mauritzon, ordförande, Fastighets.

För att kvalificeras till priset Årets Städföretag måste företaget vara medlemmar hos Almega Serviceföretagen, samt vara ett Auktoriserat Serviceföretag. Det vill säga vara auktoriserat av parternas gemensamma auktorisationsnämnd.

– Priset betyder givetvis jättemycket. Delvis ska vi såklart fira med vår personal, men också markera i stort inte bara gentemot branschkollegor men även kunder och personal att vi är en seriös aktör och en bra arbetsgivare. Ju fler som jobbar som oss, desto sundare för branschen i stort, säger Lisa Wester, vice VD, 50-femme.

Uppdaterad: