Årets Städföretag blev Sesab Service i Malmö. Priset togs emot av Sven-Olof Land och Nikola Varic. Prisutdelare var Fastighets förbundsordförande Magnus Pettersson, i mitten.

Fotograf: Janne Sparrman

Sesab årets städföretag 2019

Sesab Service AB blev årets städföretag.

"Ett föredöme i städbranschen under årtionden", enligt motiveringen.

Publicerad:

"Familjeföretaget som alltid sätter personalen främst och jobbar innovativt med hållbarhetsarbete. Sesab Service AB har varit ett föredöme i städbranschen under årtionden."

Det var juryns motivering.

Priset delades ut under "Stora Städbranschdagen", arrangerad av Almega Serviceföretagen.  Det fanns tre finalister till priset, ISS Facility Services, Sesab Service AB, Malmö och Småländska Städ, Jönköping.

Pristagarna från Sesab Service fick priset. Övriga finalister från vänster, ISS Facility Service och Småländska städ.

Årets Städföretag är ett samarbete mellan fackförbund och arbetsgivare. Bakom priset står Almega Städföretagen, Fastighetsanställdas Förbund och Kommunalarbetareförbundet.

- Det har varit ett spännande arbete att gå igenom nomineringarna. Priset är viktigt, inte minst för att det är arbetsmarknadens parter tillsammans som står bakom priset, säger Magnus Pettersson, förbundsordförande i Fastighetsanställdas Förbund och medlem i juryn.

Magnus Pettersson, Fastighets, kungör pristagarna Sesab.

Årets Städföretag måste vara ett Auktoriserat Serviceföretag. Det vill säga vara auktoriserat av parternas gemensamma auktorisationsnämnd.  Juryn utser ett städföretag som på olika sätt utmärkt sig som ett föredöme i branschen. Juryn gör en helhetsbedömning där följande kriterier har särskild betydelse:
* Arbetsmiljöarbetet
* Miljöarbetet
* Kvalitet och kompetensutveckling av personalen, exempelvis genom SRY:s yrkesbevis

* Välordnad och god ekonomi
* Goda fackliga relationer, god personalpolitik samt ordning och reda arbetsrättsligt

Förra året vann Norrlands Miljövård titeln Årets Städföretag.

Juryn för priset årets Städföretag 2019: Lasse Fischer, Kommunal, Magnus Pettersson, Fastighets, Emma Unevik, Almega Serviceföretagen och Kent Norberg, Norrlands Miljövård.

Uppdaterad: