Lönerna och snöberedskapen, avtalsrörelsen och EU-valet, var några av frågorna när förbundsordförande Magnus Pettersson gästade fastighetsklubben på HSB Östras årsmöte i Linköping.

Fotograf: Johan Wahlin

Klubbårsmöte HSB Östra i Linköping

Förbundsordförande, Magnus Pettersson gästade HSB Östras årsmöte i Linköping.

Johan Wahlin rapporterar.

Publicerad:

30 medlemmar kom på årsmötet i Linköping.

Förbundsordförande Magnus Pettersson berättade om sin bakgrund från HSB i Norrköping och om vad Fastighets vill arbeta med framöver. En av de viktigaste sakerna är just att få starkare företagsklubbar.

Den kommande avtalsrörelsen och möjligheten för klubben att påverka via regionens och förbundets avtalsråd var två saker som förbundsordföranden tog upp.

- Det är också viktigt att rösta i EU-valet och att lyfta "vår" kandidat, Johan Danielsson. Han brinner för att driva att svenska kollektivavtal på svenska arbetsmarknaden och det är något som har saknats tidigare. Vi gläds över att han är Socialdemokraternas "andra namn" på listan, sa Magnus Pettersson.

30 medlemmar kom på årsmötet i Linköping.

Fotograf: Johan wahlin

Patrik Hellström från HSB i Västerås och förbundsstyrelseledamot berättade om hur de har det på HSB där. Han lyfte vikten av att samarbete mellan klubbar och fick starkt stöd av Magnus Pettersson.

Andra frågor som togs upp var lönerna och snöberedskap.

Text: Johan Wahlin

 

Uppdaterad: