Många frågor fick svar i fikarummet hos HSB i Björkekärr, Göteborg.

Fotograf: Janne Sparrman

Avtalsrörelse och rekrytering ämnen i Björkekärr

Fastighets förbundsordförande Magnus Pettersson mötte många frågor hos HSB i Björkekärr, Göteborg.

Publicerad:

Anneli Nyberg, Jim Westring och Magnus Larsson från klubbstyrelsen i HSB Göteborg hälsade alla medlemmar välkomna på arbetsplatsmötet i Björkekärr, Göteborg.

Förbundsordförande Magnus Pettersson tackade för inbjudan och öppnade för diskussion.

Den kommande avtalsrörelsen, riskerna med regeringens uppgörelser samt rekrytering av nya arbetskamrater var några saker kom upp. Hur kan man påverka de nya löner som ska förhandlas fram nästa år när man sitter i ett fikarum i Björkekärr? Hur fungerar lönepotter?

- Ni och klubben ska delta i regionens avtalsråd och föra fram era synpunkter och krav. I slutet av det här året har vi ett gemensamt avtalsråd för hela förbundet och då kommer frågorna från era regionala råd upp. Ni kan också ordna träffar med andra fastighetsklubbar för att utbyta erfarenheter och hitta bra samarbeten inför de lokala  förhandlingarna, sa Magnus Pettersson.

Frågan om nya sätt att rekrytera arbetskamrater i fastrighetsbranschen kom upp.

- Rekryteringen i branschen är ett stort behov sett över hela landet. Vi vet att det blir stora åldersavgångar framöver och att fastigheter behöver skötas även i fortsättningen, sa Magnus Pettersson.

Anneli Nyberg och Jim Westring från HSB:s klubbstyrelse i Göteborg.

Fotograf: Janne Sparrman

Anneli Nyberg tog upp frågan om att olika statliga anställningsstöd är ständiga hot mot sund konkurrens i branschen.

- De kan få bidrag och dumpa priser och lägga lägre anbud.

- Det här är redan ett problem i våra branscher, på olika sätt. Jag är också rädd för att januariöverenskommelsen för att få en regering kan öka problemen, sa Magnus Pettersson.

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: