Madeleine Karlsson, Fastighets platsombud på Riksbyggen i Linköping, fick en pratstund med förbundsordförande Magnus Pettersson.

Arbetsplatsmöte Riksbyggen Linköping

Långa snöpass, bildande av klubb och det kommande EU-valet.

Tre av många frågor när medlemmarna på Riksbyggen i Linköping fick besök av förbundsordförande Magnus Pettersson.

Publicerad:

Många frågor hanns med när medlemmarna på Riksbyggen i Linköping hade medlemsmöte och förbundsordföranden Magnus Pettersson medverkade. Allt från planering av snöröjning och långa snöpass till vem som är Fastighets kandidat till EU-valet 26 maj i år.'

Tidigare arbetskamraten och numera ombudsmannen Johan Wahlin hade ordnat mötet tillsammans med Fastighets arbetsplatsombud på Riksbyggen i Linköping, Madeleine Karlsson.

– Har alla fått kallelsen? Har det fungerat med utskick av vykort hem i brevlådan, frågade Johan Wahlin.
– Det är trevligt med vykort, blev svaret.

Fotograf: Janne Sparrman

Magnus Pettersson talade mycket om vikten av att medlemmarna ska bilda en klubb och utse en styrelse på företaget.

– Det är framförallt bra för er själva. Då får ni betydligt större chans att påverka mer på arbetsplatserna. Facket på Riksbyggen i Linköping är ni själva, ta hand om den chansen.

Frågor om den kommande EU-valrörelsen, hur pengarna fördelas i större potter och mindre, att Fastighets alltid kräver krontal och vad uppgörelsen om regeringsmakten kan få för betydelse för Fastighets medlemmar var andra ämnen.

– Ni ska inte missa chansen att rösta fram för egen kandidat på Socialdemokraternas lista till Europaparlamentet. Han heter Johan Danielsson och är hela LO:s kandidat. Vi behöver någon som verkligen kan driva frågorna om att alla som jobbar i Sverige ska ha svenska kollektivavtal, sa förbundsordförande Magnus Pettersson.

 

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: