Nominerade till Årets städföretag

HSB Städ, Norrlands Miljövård och Inspira Städ är nominerade till Årets Städföretag 2018.

18 oktober presenteras vinnaren.

Publicerad:

HSB Städ, Norrlands Miljövård och Inspira Städ är nominerade till Årets Städföretag 2018. 18 oktober presenteras vinnaren av Årets Städföretag.En jury med företrädare från Almega Städföretagen, Fastighetsanställdas Förbund och Kommunalarbetareförbundet har enats om vilka som har chans att vinna priset.

- Det är viktigt för oss att lyfta fram förebilder. De här företagen blir ambassadörer som visar att branschen är seriös när det gäller såväl personalpolitik som miljöarbete och ekonomiskt ansvarstagande, säger Emma Unevik, ordförande Almega Städföretagen.

– Det är värdefullt att lyfta seriösa företag. För att bli nominerad ska företaget ha kollektivavtal och vara auktoriserat. Det auktorisationsarbete är vi med i, säger Magnus Pettersson, ordförande Fastighetsanställdas Förbund.

- Det är bra med ett partgemensamt pris i branschen. I grunden har vi ett gemensamt intresse av att företagen ska vara seriösa. Det ger tyngd till priset att vi tillsammans tagit fram kriterierna för vinnarföretaget, säger Lars Fischer, gruppchef Kommunal.

De nominerade uppfyller följande kriterier:
• Miljöarbete
• Arbetsmiljöarbete
• Kvalitet och kompetensutveckling av personalen.
• Ekonomi
• Fackliga relationer, personalpolitik samt hur arbetsrätten sköts.

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: