Fastighets förbundsordförande Magnus Pettersson på Helsingborgs avdelningsmöte.

Fotograf: Janne Sparrman

Helsingborgsavdelningens livliga möte

- Facket är vi tillsammans. Välkommen!

Med de orden öppnade Helsingborgsavdelningens ordförande Slavisa Nikolic öppnade mötet. Dagens gäst, förbundsordförane Magnus Pettersson mötte ett livligt och fullsatt möte.

Publicerad:

Medlemmarna fyllde mötessalen i Byggnads lokaler på Måndagsgatan 1 denna tidiga tisdagskväll.

- Vi börjar väl med kaffe och smörgåstårta. Många har ju inte hunnit äta ännu och det blir bättre diskussioner när vi fått i oss något, sa avdelningsordförande Slavisa Nikolic.

Sen drog frågor och diskussioner igång. Avdelningen har nyligen bildat en kommitté som sitter beredd i på Måndagsgatan 1 varje tisdag 17:00 - 19:00. De lyssnar och försöker hjälpas åt att lösa de frågor som medlemmarna kommer med.

- Det är jättebra. Men borde vi inte ha ett möte nere i centrum, kanske i Folkets Hus, hos ABF, typ en gång i månaden? Det kan vara ett ställe som är lättare att ta sig till för en del.

- En idé att titta närmare på. Det kan visst vara värt att pröva på, svarade Slavisa Nikolic, innan han släppte in dagens gäst, förbundsordförande Magnus Pettersson.

Han möttes av frågor om Samhall, om hur medlemmar kan nå förbundets ombudsmän och flera andra ämnen. Ett livligt samtal.

- Om Samhall har vi i Fastighets tvingats tycka mycket under de senaste åren. Kortfattat kan jag säga att nuvarande ledning för företaget inte skött sig på ett bra sätt. Vi agerar på många olika sätt, sa Magnus Pettersson.

- Jag vill också passa på att berätta om hur vi i förbundet nu vill hjälpa till att få i gång bättre lokal verksamhet. Det är precis som Slavisa sa i i början på mötet, facket det är vi tillsammans. Därför behöver vi bilda fler arbetsplatsklubbar och få fler arbetsplatsombud där vi inte bildat klubb ännu.

I ett nafs var klockan sju och mötet avslutades. Då hade ordförande Slavisa också hunnit berätta att avdelningens nästa möte blir i början av sommaren.

- Då hoppas vi på fint väder för då kan vi ordna en familjekväll för alla medlemmar!

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: