6F valkampanj

Vilka bryr sig om trygga anställningar? Inte alla partier i alla fall. Därför lanserar fackförbunden inom 6F i dag sin valkampanj på egen hemsida.

Publicerad:

6F valkampanj

På 6F:s egen hemsida inför valet i i septemper kan du gå in och se hur partierna agerat i olika frågor som är viktiga för medlemmarna i 6F:s fackföreningar..

Ofta förs samhällsdebatten långt borta från medlemmarnas vardag. Sällan skrivs det förstasidesrubriker om dödsolyckor på arbetsplatserna, om hur anställda tvingas gå ner på deltid eller hur anställda utsätts för hot och våld på jobbet. Ofta pratas det om någon annan.

Medlemmarna i 6F:s fackföreningar bygger, målar, anlägger, putsar, städar, kopplar, kör, styr, dammar, vårdar, försvarar och lagar Sverige. Utan alla medlemmar stannar Sverige.

- Sverige är ett unikt och starkt välfärdsland. Inom 6F-förbunden är vi stolta över det gemensamma som byggts upp över generationer, det som våra medlemmar idag förvaltar genom sitt arbete. Men vi är också oroliga över de ökande klasskillnaderna, den tuffare arbetsmiljön och det försämrade skyddet om du blir sjuk eller arbetslös.
Valet 2018 handlar därför om vilket parti som bäst lyssnar på våra medlemmars krav, säger 6F:s valsamordnare Anton Levein.

6F valkampanj

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: