Fyra 6F-ordförande Mikael Johansson, Målarna ordförande 6F, Jonas Wallin, Elektrikerna, Valle Karlsson, Seko, Magnus Pettersson, Fastighets, Nicklas Nilsson ombudsman Fastighets.

Fotograf: Anton Levein

6F i valspurt: Det blir strid på kniven

- Inse att valet är viktigare än någonsin. Det blir strid på kniven, varenda röst räknas.

Det sa Mikael Johansson, ordförande i 6F och Målarna vid 6Fs valspurtmöte i Solna.

Publicerad:

- Idag vid lunchtid har 6F-förbunden ringt mer än 50 procent av 100 000 medlemmar som är målet innan valdagen. För Fastighets här i regionen är den siffran över 80 procent. Det är fantastiskt bra jobbat. Men vi måste fortsätta, sa Fastighets ordförande Magnus Pettersson.

Valle Karlsson, ordförande i Seko ororas över de förslag som innebär att det blir dyrare att vara med i facket och lättare att skicka i väg anställda från fasta jobb.

- Dessutom vill de sänka lönerna till 70 procent via lagstiftning. Jag är djupt bedrövad över den eländesbeskrivning som används om Sverige. Det går ju bra nu!

- Som ordförande i Målarna kan jag ärligt säga att vi målare är svurna fiender till svartmålning, kommenterade Mikael Johansson.

- Värsta scenariot efter valet är att det resulterar i att det blir okej att dela upp olika grupper i samhället och ställa dem mot varandra. Vartenda samtal vi kan ta med medlemmar och andra är avgörande för att inte hamna där, sa Jonas Wallin, Elektrikerna.

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: