Möte med städerskor i Peru efter arbetsdagen.

Fotograf: Torbjörn Jonsson

Nytt besök i Peru

Fastighets fortsätter sitt arbete med att stötta fackföreningarna i Peru.

Torbjörn Jonsson berättar om Fastighets besök i Lima nyligen.

Publicerad:

Fastighets fortsätter sitt arbete med att stötta fackföreningarna i Peru. Nyligen besökte förbundets representanter Torbjörn Jonsson och Jenny Parmstrand Lima. Här är Torbjörn Jonssons rapport:

Vi medverkade på en mängd möten. Bland dessa kan nämnas ett tvådagars seminarium för fackföreningar inom städ- och väktarbranschen, arbetsplatsbesök på städföretag, möte med styrelser och manifestationer.

En minnesstund anordnades för Rosa Mamani Apaza, en städare och fackföreningsmedlem i Sitobur, ett av de städföretag som Fastighets samarbetar med. Rosa blev skjuten till döds under sitt arbete i samband med ett misslyckat rån i centrala Lima. Länkar till mer information om det:

Solidarity Center

Youtube

Situationen för fackföreningar i Peru är väldigt ansträngd. Ren "union-busting" är vanlig i företagen och vi fick höra otaliga ruskiga berättelser om arbetsgivares påhittighet i arbetet med att motarbeta de fackliga organisationerna.

Några fackföreningar är nära att ge upp kampen – men andra ökar i antal och hjälper varandra att organisera sig för att förbättra de usla arbetsvillkoren i landet.
Projektet i Peru stöttas av Union to Union och Fastighets federation UNI Global Union."

Torbjörn Jonsson, Fastighets internationellt verksamhetsansvarige

Fastighets biståndsprojekt i Peru

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: