Charmel Abboud jobbar hos Familjebostäder i Göteborg, kontoret på Pater Noster, Majorna.

Fotograf: Janne Sparrman

Ett möte på Pater Noster

På förmiddagen kom förbundsordförande Magnus Pettersson till Familjebostäders kontor på Pater Noster i Majorna, Göteborg.

Ett möte om fastighetsbranschens behov av nyanställningar och möte med sommarjobbarna.

Publicerad:

Förbundsordförande Magnus Pettersson reser runt och träffar medlemmar och förtroendevalda i Västsverige denna vecka. På onsdagen mötte han de som jobbar vid Familjebostäders kontor på Pater Noster i Majorna i Göteborg.

- De bästa med jobbet här är all variation och att jag får bestämma mycket själv, det gillar jag, säger Charbel Abboud som är säsongsanställd.

Anna Frisk går i gymnasiet och fick ett eftertraktat sommarjobb på fyra veckor här. Mycket ogräsarbete har det blivit. Men hon är inte avskräckt.

- Jag fyllde i alla möjliga yrken och hamnade här genom kommunens sommarjobbsystem. Det är helt okej.

Förutom allt ogräsarbete fick de röja cykel- och källarförråd när det var sämre väder.

Magnus Pettersson lyssnar på deras erfarenheter och ger svar på frågor om kollektivavtal och a-kassebestämmelser. Han talar om fastighetsbranschens stora behov av att nyanställa de kommande åren.

- 11 000. Så många behöver anställas i branschen de närmaste tio åren. Här handlar det om säkra jobb. Fastigheterna flyttar inte utomlands. De behöver skötas här även i framtiden, säger han.

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: