Dags för kyrkoval

 - Söndagen den 17 september 2017 är det kyrkoval. Då väljs de beslutsfattare som kommer att bestämma över Svenska Kyrkans verksamhet under de kommande fyra åren.

- Jag kommer att rösta och jag kommer att rösta på Socialdemokraterna, säger förbundsordförande Magnus Pettersson. 

Publicerad:

"Den som är medlem i Svenska Kyrkan kan gå och rösta och därmed använda sin demokratiska rättighet att påverka.

Svenska kyrkans arbete för fred, mänskliga rättigheter och demokrati är lika viktigt som det lokala arbetet för att stötta samhället och individer. Därför är det viktigt att rösta i kyrkovalet, att rösta på ett parti som står upp för alla människors lika värde och demokratin!

Svenska kyrkan är också en stor arbetsgivare med nära 20 000 anställda.
För dessa gör det en stor skillnad om deras arbetsgivare styrs av politiker som kommer från ett arbetarvänligt parti eller inte.

Svenska kyrkan ska vara en bra arbetsgivare som erbjuder sina anställda trygga anställningsvillkor, kompetensutveckling och en god arbetsmiljö. Då krävs det att det är politiker som också har dessa värderingar, politiker från ett arbetarparti, Socialdemokraterna.

Du kan rösta om du fyllt 16 år och är medlem i Svenska kyrkan.

Vill du hjälpa kyrkans anställda att få en bra arbetsgivare, rösta på Socialdemokraterna.

Människors lika värde och rätt är centrala värderingar för facket, men också för Svenska kyrkan. Rätten att få älska vem man vill, bli präst oavsett kön och ett gediget biståndsarbete är frågor vi inte kan ta för givna att kyrkan ska bidra med, då det finns partier som vill riva upp dessa rättigheter.

Du som är medlem i svenska kyrkan gå och rösta – det finns även förtidsröstning. Kolla även med ungdomarna så att de inte missar chansen.

Uppmana dina arbetskamrater och alla andra du träffar som har rösträtt att rösta.

Jag kommer att rösta och jag kommer att rösta på Socialdemokraterna.

Magnus Pettersson
Förbundsordförande Fastighetsanställdas Förbund"

NÄR ÄR KYRKOVALET?

Söndag den 17 september 2017 är det kyrkoval. I Svenska kyrkan är det val vart fjärde år och alltid den tredje söndagen i september.

VAD VÄLJER JAG TILL?
I kyrkovalet väljer du de personer som ska få förtroendet att styra kyrkan de kommande fyra åren. Direkta val sker till kyrkofullmäktige i församlingen eller i pastoratet, till stiftsfullmäktige i stiftet och till kyrkomötet på den nationella nivån.

Mer om kyrkovalet

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: