Varsel om sympatiåtgärder med Målarna

Fastighets varslar om sympatiåtgärder med Målarna.

Varslet omfattar dem som arbetar med renrumsstädning vid kretskortstillverkningen på Ericsson i Borås.

Publicerad:

- Måleriföretagen vidhåller sitt angrepp på ackordslönerna och det är en fråga som går rätt in i hjärteroten hos oss. Det är självklart att vi ställer upp, säger Jari Visshed, Fastighets tredje förbundsordförande.

Svenska Målarförbundet har förhandlat med Måleriföretagen angående ett nytt kollektivavtal för Måleriyrket. Då parterna fortfarande inte kommit överens om nytt kollektivavtal har Svenska Målarförbundet begärt sympatiåtgärder av Fastighetsanställdas Förbund.

Med anledning av Svenska Målareförbundets begäran varslar Fastighetsanställdas Förbund härmed om sympatiåtgärder i form av total arbetsnedläggelse samt blockad av allt städarbete samt all källsortering utfört av Coor Service Management vid Ericsson AB, Sandlidsgatan 3, 504 62 Borås

Sympatiåtgärderna gäller tillsvidare till dess Svenska Målareförbundet och Måleriföretagen i Sverige träffat kollektivavtal eller Fastighetsanställdas Förbund återkallar sympatiåtgärden helt eller delvis.

Samtidigt uppmanas Svenskt Näringsliv samt dess medlemsföretag att ta kontakt med Måleriföretagen i Sverige för att undvika att konflikten inom kort kommer att sprida sig till andra viktiga delar av närinsglivet.

Stridsåtgärderna träder ikraft den 29 april 2016 kl 14.00. Blockaden gäller även om arbete överlåtes på annan. Varsel om utvidgade konfliktåtgärder kommer att läggas mot de företag som försöker åsidosätta vad som ovan angivits.

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: