Fastighets+Seko utreds

Seko och Fastighets utreder gemensamt förbund

Sekos och Fastighets styrelser har beslutat att gå vidare med utredningen om att bilda ett gemensamt förbund. Först ska förbunden utreda avgiftssystem.

Publicerad:

- Det finns många likheter mellan förbunden i frågor om demokratiskt inflytande och arbetssätt. Där det är störst skillnad är ekonomi- och avgiftssystem, säger Janne Rudén och Magnus Pettersson, förbundsordförande i Seko respektive Fastighets.

Mot denna bakgrund föreslås som ett första utredningsuppdrag att en gemensam grupp ser över ekonomiska konsekvenser och hur ett avgiftssystem kan utformas. Gruppen ska vidare se över vilka grundkostnader som finns i respektive förbund i form av kostnader för försäkringar, LO-avgifter med mera för att hitta möjliga synergier. Ett förslag på avgiftssystem ska också innehålla möjlighet till differentiering av avgiften mellan olika branscher.

- Vi tror mycket på idén om ett gemensamt förbund och ser detta som en långsiktig process som måste få ta den tid som behövs för att det ska bli riktigt bra i slutändan. Vi kommer därför att ha en tidplan som sträcker sig några år framåt, fortsätter Janne Rudén och Magnus Pettersson.

Arbetsgruppen som ska titta på avgifter ska återrapportera till respektive styrelse i februari 2017.

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: