"Välfärd är trygghet"

Läs ordförande Magnus Petterssons senaste krönika i Fastighetsfolket.

"Taket i a-kassan höjs och därmed också ersättningsnivån."

Publicerad:

OTRYGGHET SKADAR ALLVARLIGT dig själv, dina barn och landet du bor i.

Otryggheten har ökat dramatiskt under den tidigare Alliansregeringens åtta år.

Det ville vi och många med oss ändra på inför valet i fjol. Det blev en socialdemokratiskt ledd regering men med svagt stöd i riksdagen. Nu, ett år senare, ser vi ett socialdemokratiskt vallöfte börja uppfyllas. Taket i a-kassan höjs och därmed också ersättningsnivån.

Det är en början till minskad otrygghet. De flesta av Fastighets medlemmar i a-kassan får nu ut 80 procent av arbetslöshet, upp till inkomsten vid 910 kronor per dag.

A-kasseförändringarna bidrar till en lite bättre välfärd i Sverige. Alltför många har till följd av den tidigare regeringens politik fått en tillvaro där arbetslöshet eller sjukdom äventyrar hela deras tillvaro.

Höjd a-kasseersättning är också pengar som bidrar till ökad konsumtion, till skillnad mot skattelättnader för de allra rikaste. Under de borgerliga åren skeppades oerhörda summor till de allra rikaste. Det är inte pengar som bidrar till konsumtion och välfärd.

Jag vill se att a-kasseförbättringarna är den början på ny politik som behövs för att sätta fart på Sverige.

BÄTTRE VÄLFÄRD ÄR den rätta politiken att möta de framgångar som Sverigedemokraterna fått i opinionsundersökningarna. Utan trygghet och med försämrad välfärd gynnas de som vill utpeka olika
grupper som tärande och farliga för andra.

I dagarna börjar nästa års avtalsrörelse ta fart. Vi ser och hör våra motparters representanter prata om nollbud. Vi ska samla våra krafter för att få till en avtalsrörelse som möter sådana framgångsfientliga krafter.

Vi vill ha avtal som ger, inte tar från medlemmarna i de kollektivavtal som ska slutas. Det är också pengar till välfärd och det sätter fart på Sverige.

Magnus Pettersson
förbundsordförande Fastighets

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: