Gällande avgiften

Medlemsavgiften justeras. Läs mer nedan.

Publicerad:

Sedan några år tillbaka lever vi en tid där krig, resursbrist och logistikkedjor har pressat upp priserna, rejält. Inflationen har stuckit i väg, och Riksbanken har försökt dämpa utvecklingen genom att höja räntorna. Vi är många som har känt av kostnadsökningarna på ett eller annat sätt. 
 
Vi i ledningen på Fastighetsanställdas Förbund bestämde oss tidigt för att försöka vänta ut ökningarna, och anpassa organisationen efter rådande omständigheter på ett sätt som märks så lite det bara går för medlemmarna.  

Vi har fortsatt förhandla, samt genomdrivit en mycket framgångsrik avtalsrörelse. Våra ombudsmän och delegationer satt dag och natt med arbetsgivaren. Resultatet på ett tvåårigt avtal blev att förbundets medlemmar har sett följande löneökningar i sina avtal: 
 
Fastighetsskötare: + 2300 kr i månaden 
Städare: + 2280 kr i månaden   
Vaktmästare: + 2163 kr i månaden 
Sanerare: + 2258 kr i månaden 
Fönsterputsare: + 2081 kr i månaden 
Samhall: + 1951 kr i månaden
 
Och redan nästa år påbörjar vi planeringen inför 2025 års avtalsrörelse! 
 
Inledningsvis berättade vi att vi har parerat kostnadsökningarna genom att dra ned på verksamhet. Nu har vi kommit till en punkt där vi bedömer att förbundet tar skada om vi inte agerar. Det känns aldrig roligt att be medlemmar om pengar, men vi har räknat på det, och kommit fram till att 12 kronor skulle göra stor skillnad. Vi hoppas att det ska kännas okej. 


Fastighetsskötsel, städning, fönsterputs, vaktmästeri och sanering är några av våra branscher som samhället inte klarar sig utan. Vi på Fastighets vill fortsätta ta fighten, och fortsätta förhandla fram löneökningar och förbättra villkorsdelarna i kollektivavtalen. Vi är beredda att göra jobbet, för tillsammans är vi starka. 
 

Har du frågor, tveka inte att kontakta oss på 08-696 11 50. 
 
Lemmy Mauritzon, ordförande 
Inger Lundholm, andra ordförande 
Joakim Oscarsson, avtalssekreterare 

Uppdaterad: