Mats Ekeklint, Seko, Jan Rehn, Kommunal, Jari Visshed, Fastighets och Stefan Carlén, Handels, överlämnade var sitt sympativarsel till arbetsgivaren Visita.

Fotograf: Janne Sparrman

Sympativarsel till stöd för HRF

Fastighets har lämnat över ett sympativarsel till stöd för Hotell- och restaurangfacket i deras kamp för lågavlönade medlemmar och nytt kollektivavtal.

Representanter för Seko, Kommunal och Handel lämnade också över sympativarsel.

Publicerad:

– Ett LO-förbund möts av en arbetsgivare som vägrar satsa på de lägst avlönade på arbetsmarknaden, detta i strid med den låglöneuppgörelse som gjorts av industri och handel. Visitas agerande är oacceptabelt för Fastighets och alla andra LO-förbund som deltar i LO-samordningen, säger Jari Visshed, tredje förbundsordförande i Fastighets.

HRF varslade i onsdags om strejk riktat mot ett antal arbetsgivare runt om i landet. 

Fastighets sympativarsel innebär att Fastighetsmedlemmar som arbetar på någon av de arbetsplatser som HRF tagit ut i strejk också tas ut i strejk. Det kan handla om Fastighetsmedlemmar som har sin huvudanställning i ett företag inom Fastighets organisationsområde men som jobbar extra på exempelvis ett hotell.

- Visita kartlägger noggrannt vem som är med i HRF på de varslade strejkarbetsplatserna. De som inte är med beordras att arbeta. Vi ska skydda våra medlemmar som kan finnas där. Nu kan de också strejka och få konfliktersättning. Visitas driver en ny typ av hårdare klimat. Respektlöst är ett för försiktigt ord, säger Jari Visshed.

Han uppmanar alla Fastighetsmedlemmar som jobbar i eller i närheten av de konfliktarbetsplatser som HRF varslat om att ta kontakt med Fastighets regionkontor.

Sympativarslet träder i kraft klockan 13.00 den 20 april.

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: