Ardalan Shekarabis brev till Fastighets

Det kom ett brev till Fastighets från civilminister Ardalan Shekarabi:

"I höstas tog vi fajten för schysta villkor i riksdagen. Nu kan vi meddela att regeringen och Kristdemokraterna nått en överenskommelse." 

Publicerad:

Magnus Pettersson,
I höstas tog vi fajten för schysta villkor i riksdagen. Du minns säkert att vi fick ta smällen när de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna röstade ner vårt förslag om att sätta stopp för lönedumpning på arbetsmarknaden.

Men vi gav inte upp för det. De senaste månaderna har vi jobbat hårt för att hitta stöd för ett reviderat förslag. Nu kan vi meddela att regeringen och Kristdemokraterna nått en överenskommelse som gör att vårt nya förslag om schysta villkor i samband med offentliga upphandlingar kan få majoritet i riksdagen. Du kan läsa mer om det här.

Det här är en seger för alla oss som kämpat hårt för schysta villkor på svensk arbetsmarknad. Även om vi inte är nöjda förrän vi har regler som skyddar ALLA arbetare - så tar vi ett stort kliv framåt mot hur det ser ut idag.

Till dig som tagit ställning, delat och snackat med kollegor och vänner vill jag bara säga stort tack. Utan ditt stöd hade det här inte varit möjligt. Nu siktar vi mot nästa steg!

Tack!

Dela gärna mitt Facebookinlägg med dina vänner här

Ardalan Shekarabi
Civilminister

 

Bli medlem i Fastighets

Uppdaterad: